Asiakas kohtaamiset: Sakari Tamsi, Tamsin puutarha

Haastattelija: Eeva Kuorikoski

Kun puhumme yrittäjyydestä, johtamisesta ja jatkuvasta oppimisesta, Sakari Tamsi on täydellinen esimerkki. Hän on perheyritys Tamsin puutarhan toimitusjohtaja, yritys, joka on juurtunut syvälle suomalaiseen maaperään vuodesta 1966 lähtien. Mutta kuten kaikissa yrityksissä, myös Tamsin puutarhalla tunnistetaan jatkuvan oppimisen ja kehittymisen tarve. 

Vaasan yliopiston Executive Educationin eMBA-koulutus on tarjonnut Sakarille mahdollisuuden syventää ymmärrystään yrityksen eri osa-alueista ja rakentaa siltoja teorian ja käytännön välille. Mutta mitä tämä koulutus on todella tuonut hänelle ja hänen yritykselleen? 

Sakari korostaa erityisesti yhtä asiaa: ”Vaasan Executive Educationissa on tosi monipuolisesti eri toimialalta kurssitovereita ja se on mielestäni rikastuttanut sitä opetusta, ei ole pelkästään saman toimialan porukkaa, vaan erilaisista tehtävistä ja siksi se on tosi monipuolinen ja rikas oppimisympäristö.” Tämä monimuotoisuus antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia toisiltaan, jakaa kokemuksia ja laajentaa näkemyksiään. 

Mutta koulutus ei ole vain teoriaa. Sakari on ottanut oppeja suoraan käyttöön Tamsin puutarhan toiminnassa, kuten uudistamalla yrityksen taloudellisen mittariston dashboardit. Ja kuten monet johtajat ovat oppineet, viestintä on strategisen johtamisen ytimessä. Sakarin mukaan eMBA-koulutus on antanut hänelle uudenlaista draivia ja ymmärrystä siitä, miten johtaminen on viestintää. 

Julio Serrano, UvaasaExEd Blog