Jyrki Riekki

Toimitusjohtaja, Infratiera Oy

Opiskelujen aloitusvaiheessa työskentelin myynnin johtotehtävissä ABB Oy:llä. Nykyään toimin toimitusjohtajana Infratiera Oy:ssä. Työtehtävien muutos tapahtui oman urani, mutta myös opiskelujen kannalta sopivaan ajankohtaan. Kiitokset tuosta tietysti kuuluu molemmille työnantajille. Juuri työtehtävien muutos lisäsi useimpien moduulien ajankohtaisuutta. Modernia ja kokonaisvaltaista johtajuutta kehittäessä olen huomannut, että ketterään ja systemaattiseen strategian toteutukseen on syytä varata riittävästi aikaa ja resursseja.

Kiinnostus ja tarve eMBA:han syntyi luonnostaan, kun aiemmassa tehtävässäni meillä oli tulossa isompi strateginen muutos. Hyvät kokemukset jo aiemmilta yksikkömme opiskelijoilta saivat minut varmistumaan, että tehokkain tapa päivittää tietojani olisi tämän tyylinen koulutusohjelma.

Ensimmäiset suoritetut moduulit olivat Energiapolitiikka sekä Strateginen johtaminen, jotka varmistivat halutun muutoksen käynnistämisen omassa organisaatiossa. Lisäksi halusin urheilutaustani avulla herätellä omia näkemyksiäni johtamisesta lisää ja suoritin ns. extrana Urheilujohtamisen-moduulin. Vaikka koulutusohjelma jo sisälsi hyvin laajasti eri osuuksia läpi organisaation, halusin tässä moduulissa nähdä miten johtamista ja viestintää urheilu- ja yritysmaailmassa voisi hyödyntää yhdessä vielä enemmän.

Tärkeimmiksi osuuksiksi ovat muodostuneet jo aiemmin mainitsemani strategian jalkautus sekä talousjohtaminen. Nuoressa ja nopeasti kasvavassa yrityksessä on paljon uuden luomista. Useisiin aiheisiin olen palannut lukuisia kertoja, missä laajat taustamateriaalit ovat auttaneet syventämään perehtymistä omien tarpeiden mukaisesti. Tämän lisäksi olen saanut tavata useita uusia hienoja ihmisiä monilta eri toimialoilta. Työryhmissä on ollut paljon kokemusta ja sitä jaettu hyvin avoimesti kaikkien kesken. Ryhmätöissä on syntynyt suoraan ratkaisuja myös oman työtehtävän tarpeisiin.