Tekoäly liiketoiminnassa – perusteet

Varmista yrityksesi tulevaisuus tekoälyn avulla – Ilmoittaudu nyt ja vie liiketoimintasi uudelle tasolle!

Tämä intensiivinen kuuden tunnin koulutusohjelma on suunnattu Pohjanmaan alueen yrityksille, jotka haluavat ymmärtää ja hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassaan. Ohjelma sisältää perusteet, käytännön esimerkkejä sekä interaktiivisia työpajoja, joissa tutustutaan generatiivisten tekoälyjen kuten ChatGPT ja Midjourney käyttöön yrityksen arjessa ja projekteissa.

Koulutuksen tavoitteet

Tavoitteena on konkreettisesti selvittää, kuinka tekoäly voi tehostaa yrityksen toimintaa ennenkaikkea säästämällä aikaa rutiinitehtävissä. Tämä mahdollistaa resurssien uudelleenallokoinnin ja keskittymisen strategisempiin, tulot tuottaviin toimiin. Koulutuksessa korostetaan tekoälyjen käytännön mahdollisuuksia ja tarjotaan työkalut niiden hyödyntämiseen osana päivittäistä liiketoimintaa.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on ihanteellinen Pohjanmaan yritysten päätöksentekijöille, jotka haluavat tehostaa organisaationsa toimintaa ja etsivät keinoja vapauttaa aikaa keskittyäkseen liiketoiminnan kasvuun ja kehitykseen.

Tämän seminaarin avulla osallistujat saavat käsityksen siitä, miten generatiiviset tekoälyt, ChatGPT mukaan lukien, voivat auttaa tehostamaan liiketoiminnan prosesseja, vähentämään manuaalisen työn määrää ja optimoimaan työaikaa, mikä luo mahdollisuuksia suurempiin tuloja tuottaviin toimintoihin.

Tämä teksti on osittain kirjoitettu ChatGPT4:n ja LLM kielentarkistustyökalun avulla.

Kouluttaja: Johannes Sumuvuori

(Kuva luotu Midjourney:ssa)

Pitkä taustani liiketoiminnassa, AI-pedagogiikassa, kognitiivisessa kielitieteessä, sekä kokemukseni kielimallien (LLM) tehokäyttäjänä vuodesta 2019, muodostivat minulle odottamattoman onnenpotkun. Tämä aiemmin hajanainen sekoitus osui sattumalta yksiin tekoälyn kehityksen kanssa ja se on yhdistynyt uudeksi tietotaidoksi. Löysin asian, johon keskittyä. Toimitusjohtajana ja yrittäjänä Wasa Upissa teen työni nyt 10-90% nopeammin ja laadukkaammin haasteen luonteesta riippuen. Tämä näkemys ohjaa myös opetustani Vaasan yliopistossa, missä keskityn AI:n soveltamiseen simulaatioissa, valmistaen opiskelijoita ja opettajia kohtaamaan haasteet niitä mallintaen. Tämäkin teksti on luotu kielimallien avulla.

Odotan aina innokkaasti yhteistyötä ammattilaisten kanssa, sillä siten olen rikastuttanut omaa osaamistani jo yli 10 vuotta.

Johannes Sumuvuori

Koulutuksen sisältö

9:00-10:00 - Johdanto tekoälyyn liiketoiminnassa

 • Peruskäsitteet ja tekoälyn merkitys liiketoiminnalle.
 • Tekoälyn perustaidot ja sovellusalueet yrityksissä.

10:00-11:00 - Tekoälyteknologiat ja työkalut

 • Yleiskatsaus tekoälyteknologioihin.
 • Generatiiviset tekoälyt, kuten ChatGPT, Midjourney, niiden käyttömahdollisuudet ja hyödyt yrityksille.

11:00-12:00 Kone käyntiin: käytännön esimerkit ja työpajat

 • Interaktiivinen esittely: generatiivisten tekoälyjen kuten ChatGPT:n hyödyntäminen liiketoiminnan tehostamisessa
  • Onko sähköpostin tai raportin aloittaminen joskus raskasta?
  • Kaipaatteko uusia ideoita?
  • Työllistävätkö rutiinit?

12:00-13:00 - Lounastauko

13:00-14:00 - Alkuhuumasta kriittiseksi osaajaksi: tekoälyn integrointi liiketoimintaan

 • Kuinka aloittaa tekoälyprojekti ja integroida tekoäly osaksi liiketoimintaprosesseja.
 • Tekoälyn eettiset ja turvallisuusnäkökohdat yritystoiminnassa. Tekoäly asettaa uusia vaatimuksia myös henkilöstön tietoturvaymmärrykselle, sekä laadunvarmistukselle.

14:00-15:00 - Tulevaisuuden tekoäly ja päätös

 • Tulevaisuuden näkymät ja keskustelu tekoälyn mahdollisuuksista. Mitä yritys voi saavuutta omaksuessaan tekoälytaitoja ja mitä kompastuskiviä on varottava? Millaisia vaatimuksia tekoäly asettaa esimerkiksi rekrytointiprosesseille? Entä mitä se mahdollistaa asiakaspalvelun ja myynnin saralla? Miten nämä muuttuvat tekoälyn myötä?
 • Kysymys- ja vastausosio sekä päätössanat.