Tapaa ExEd-kouluttajat: Marko Kohtamäki

Tervetuloa uuteen osioomme ”Tapaa ExEd-kouluttajat”, jossa esittelemme teille Vaasan yliopiston huippuasiantuntijoita, jotka ovat mukana Executive Education -ohjelmissamme. Tänään on vuorossa erityinen henkilö – Professori Marko Kohtamäki.

Marko Kohtamäki on liiketaloustieteen professori, erityisesti yrittäjyydessä, ja hän on osa Johtamisen yksikköä keskittyen strategiseen johtamiseen. Hän on paitsi arvostettu ja tuottelias kirjoittaja, myös yksi aktiivisimmista kouluttajistamme Executive Education -ohjelmissa. Marko opettaa tällä hetkellä ”Strateginen liiketoiminnan kehittäminen” -moduulia ja on mukana yrityskohtaisissa koulutuksissamme.

Kun kysyimme Markolta, mikä inspiroi häntä opettamaan strategiaa, hän vastasi: ”Strategia on yrityksen liiketoiminnan kehittämisen tärkein lähtökohta, se on kasvun kannattavuuden perusta. Strategialla tarkoitetaan niitä keinoja, joilla yritys saavuttaa tavoitteensa.” Marko korostaa strategian yhteistä luonnetta ja sen merkitystä organisaation johtamisessa.

Hän on ollut mukana monien yritysten strategian kehittämisessä ja on auttanut monia organisaatioita saavuttamaan strategiset tavoitteensa. Markon kurssit auttavat osallistujia soveltamaan oppimaansa käytännön työssään. Kuten hän itse sanoo: ”On erityisen kiinnostavaa ja hyödyllistä nähdä miten opiskelijat sen moduulin aikana valmistelee omille organisaatioille strategioita hyödyntäen kurssilla saamiaan oppeja ja siellä kurssilla saamiaan työkaluja ja malleja.”

Markon tutkimus keskittyy digitaaliseen palvelullistamiseen, organisaation muutokseen, strategisiin käytäntöihin, liiketoimintatiedusteluun ja strategisiin liittoutumiin. Hän on julkaissut artikkeleja useissa arvostetuissa lehdissä, ja voit tutustua hänen julkaisuihinsa Google Scholarissa, Research Gatessa ja Orcid ID:ssä.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää eMBA-ohjelmistamme tai yrityskohtaisista ratkaisuistamme, ota meihin yhteyttä linkkien kautta.

Julio Serrano, UvaasaExEd Blog editor-in-chief