Etätyön murroksessa

Osallinen ja hyvinvoiva työyhteisö paikkariippumattomassa työmallissa

Mittava etätyöhön siirtyminen on mullistanut organisaatioiden tapaa toimia. Etä- ja lähityön erilaiset yhdistelmät ja hybridimallin johtaminen edellyttävät uusia käytäntöjä niin virtuaalisessa vuorovaikutuksessa ja työyhteisön osallistamisessa kuin hyvinvoinnin johtamisessa. Tässä koulutuksessa käsitellään etäjohtamiseen liittyviä keskeisiä kysymyksiä ja kouluttajina toimivat erilaisissa organisaatioissa etätyötutkimusta tehneet Leadis-hankkeen asiantuntijat.

Koulutus soveltuu osaksi MBA-ohjelmaa

Johtaminen murroksessa

Ensimmäisessä osassa tarkastellaan etäjohtajuutta ja esihenkilön muuttuvaa roolia, ja käsitellään johtajuudelle keskeisiä kysymyksiä, kuten uusia osaamisvaatimuksia, työntekijän ja etäjohtajan odotusten kohtaamista, työntekijän itsenäisen työskentelyn ja itsensä johtamisen taitojen tukemista. Osiossa pohditaan osallisuuden ja läsnäolon merkitystä virtuaalisessa vuorovaikutuksessa sekä keinoja sen toimivuudelle. Lisäksi keskustellaan psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin johtamisesta etänä. Osa 1 sisältää esihenkilöiden itsearviointiosuuden. Moduulin lopuksi sovitaan käytännön tehtävästä, jota on tarkoitus soveltaa omassa organisaatiossa.

Kohti 'uutta normaali' - hybridijohtajuus

Osiossa käsitellään etätyön ja lähityön yhdistävää työmallia ja hybridijohtajuutta. Osion tarkoituksena on työstää uutta toimintamallia tunnistamalla oman organisaation keskeisiä kysymyksiä esimerkiksi työn rytmittämisestä, osallisuuden tukemisesta, digitaalisen työympäristön hyödyntämisestä ja uusien pelisääntöjen tarpeista. Osana koulutusta osallistuja pääsee kehittämään etä-lähimallia pienryhmissä sekä jakamaan kokemuksia hyvistä käytänteistä ja kokeiluista. Moduulissa palataan myös edellisen moduulin käytännön tehtävään.

Kouluttajat

Professori
Liisa Mäkelä toimii Vaasan yliopistossa, Johtamisen akateemisessa yksikössäOpetustyössä Liisa Mäkelä keskittyy organisaatiokäyttäytymiseen ja ryhmädynamiikkaan sekä työhyvinvointiin.
Tohtorikoulutettava
tohtorikoulutettava ja jatko-opiskelija Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen tutkimusryhmässä Johtamisen akateemisessa yksikössä

Haluatko tietää lisää?

Jätä meille mietteesi ja yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät

Hyväksyn ehdot*
Ehdot löytyvät tietosuojaselosteesta