Tapaa ExEd-kouluttajat: Riitta Viitala

Riitta Viitala, UvaasaExEdin riveissä toimiva kokenut HR-kouluttaja, on alallaan tunnustettu asiantuntija. Hänen syvällinen ymmärryksensä johtajuudesta ja vankka kokemuksensa ihmisten kehittämisestä tekevät hänestä korvaamattoman voimavaran tiimillemme. Riitta tuo koulutuksiinsa ainutlaatuisia näkökulmia ja tietotaitoa, jotka auttavat osallistujia kehittämään johtajuustaitojaan sekä edistävät kasvua niin henkilökohtaisella kuin organisaation tasolla. 

Innostus kouluttamiseen 

Riitta kertoo, että kouluttaminen on aina kiehtonut häntä: ”Olen aina tykännyt kouluttamisesta, siinä on jotain kiehtovaa, kun pääsee siinä kouluttajan roolissa keskustelemaan niin monenlaisten, erilaisten ihmisten kanssa.” Tämä intohimo on selvästi nähtävissä hänen työssään, jossa hän keskittyy osallistujien erilaisiin näkemyksiin ja kokemuksiin. 

Näkemyksiä hyvästä johtajuudesta 

Kun puhutaan erinomaisesta johtajuudesta, Riitta korostaa, että hyvä johtajuus ei ole yksinkertainen konsepti. Hän toteaa: ”Aina voidaan kuitenkin kysyä, että mitä sellaista johtajan kannattaisi siinä omassa toiminnassa lisätä, joka helpottaa hänen johtamistyötään.” Riitta painottaa, että johtajuus ei ole synnynnäinen ominaisuus, vaan jotakin, johon voi kasvaa ja kehittyä. 

Vaikutus ’Johtajana kasvaminen’ moduuliin 

Riitta on ollut mukana kehittämässä ’Johtajana Kasvaminen’ (JOKA) -moduulia, jossa hän on vaikuttanut sisältöihin ja ohjelman suuntaan. Hän kuvailee, että ohjelmaa on kehitetty vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden johtamisen tarpeisiin. 

Esihenkilön valmennuksen merkitys 

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Riitta pohtii esihenkilön valmennuksen roolia ja sen tuomia hyötyjä. Hän näkee, että tällainen valmennus voi muuttaa yksilöitä ja parantaa heidän johtamiskykyään: ”Kyllä yksilötasolla ne tulokset näkyy siinä, että ihmiset on helpompi tehdä johtamistyötään, voida siinä paremmin ja osumatarkkuus kehittyy ja paranee.” 

Riitta Viitalan näkemykset ja kokemukset ovat arvokkaita niin nykyisille kuin tuleville johtajille. Hänen osaamisensa ja intohimonsa koulutuksen alalla ovat olennainen osa Vaasan yliopiston ExEd-ohjelmaa ja Executive MBA:ta. Jokainen, joka on kiinnostunut johtajuuden kehittämisestä, voi hyötyä hänen asiantuntemuksestaan ja kokemuksistaan. 

Katso tästä Riitta Viitalan seuraava JOKA-ohjelma.

Julio Serrano – UvaasaExEd Blogi